artdeco

scrisorileCATREsimon

arhitecturaINproiectulCOMUNIST

bucurestiARHITECTURAsiMODERNITATE

image

castelulPELES

image

fondulDOCUMENTARdeARHITECTURA

Lansarea volumului Introducere în arhitectura de interior de Marius Marcu-Lapadat

Lansare de Carte:

Editura Simetria și Delta Studio vă invită

Miercuri, 12 iunie 2013, ora 19.00, la Delta Studio, Bulevardul Progresului, Nr. 1-3 (intersecţia Răzoare), Sector 5, București

 cu ocazia lansării volumului Introducere în arhitectura de interior

de Marius Marcu-Lapadat

 

 

Vor prezenta volumul

 

Istoric de artă Mirela Duculescu, director al Editurii Simetria

Prof. dr. arh. Augustin Ioan

 

Volumul își propune să ofere răspunsuri la întrebările cele mai frecvente care sunt formulate odată cu descoperirea acestei profesii de viitorii studenți sau chiar de un public amator, dar avizat. Sunt prezentate principalele concepte folosite în studiul luminii și culorii, al tehnicilor de prezentare (de desen) sau convențiile de reprezentare folosite în arhitectura de interior. Cel mai substanțial capitol este dedicat istoriei mobilierului, prezentat în contextul interioarelor în care acesta era utilizat.

 

Marius Marcu-Lapadat (n. 1956) este arhitect și conferențiar universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu” din București (UAUIM), unde este îndrumător de atelier și titular al cursurilor: Istoria mobilierului și a ornamentului și Mobilier urban. Este autorul mai multor proiectede arhitectură de interior, design și arhitectură. A fost președintele Fundaţiei Române de Design, expert pentru ediția 1998 a premiilor Mies van der Rohe și comisar al Pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția din 2006 și 2008. A făcut parte din mai multe jurii ale unor concursuri de arhitectură și design. În 2012 a fost ales decan al Facultății de Arhitectură de Interior din UAUIM.

 

Volumul a apărut cu sprijinul Delta Studio/www.deltastudio.ro și Gelu Trading Company/www.gelutrade.com.

 


Bookmark and Share